Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Седем лични лекари си направиха спешен кабинет в Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 14:51 / 03.02.2011Коментари ()2190
© Varna24.bg
Седем общопрактикуващи лекари от Балчик, Соколово, Оброчище и Сенокос от общо 13 лекарски практики в община Балчик са сключили договор с ДКЦ 1 в Добрич, където е открит неотложен кабинет за поемане на случаите в извънработното им време. Управителят на центъра д-р Велина Комарева уточни, че кабинетът ще приема пациенти в делничните дни - вечер от 20 ч. до 8 ч. сутринта, както и в празнични и почивни дни. На разположение ще бъде екип от двама лекари, медицинска сестра, с необходимата апаратура.

Те ще разполагат с информационна система за пациентските листи на всички лични лекари, които са сключили договор за поемане на тези случаи, добави тя. На 1 февруари вечерта кабинетът започна работа. Трима пациенти са потърсили медицинска помощ - за вирусна инфекция, хипертонична криза и конюнктивит, съобщи д-р Комарева.

Директорът на Регионалната здравноосигурителна каса д-р Бисерка Пачолова съобщи, че останалите медици от района на Балчик ще продължат да работят по досегашния начин - в 24-часова готовност за обслужване на пациентите си.

Източник: в. "Народно дело"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Sedem-lichni-lekari-si-napraviha-speshen-kabinet-v-Balchik-226913
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.