Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненка на 14 с награда от National Geographic
Автор: Екип Varna24.bg 14:58 / 03.02.2011Коментари ()1497
© Народно дело
Магдалена Велкова.
Варненка се окичи със специалната награда на Международния фотоконкурс за деца на National Geographic. Това е 14-годишната Магдалена Велкова, която е получила признанието на оценяващото жури с кадъра си "Когато порасна..." в категорията "Хора". Снимката е била класирана на първо място в националния кръг на конкурса, а впоследствие е "победила" фотосите на десетките участници, включили се в надпреварата. Младите таланти са били от дванадесет държави, сред които Великобритания, Унгария и САЩ, информираха организаторите. Творбите на всички първенци на местно ниво са били изпратени в централата на Националното географско дружество във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, където са се състезавали помежду си. Победителите са били определени от жури, съставено от професионални фотожурналисти и представители на списание National Geographic.

Тазгодишният носител на международната награда е дванадесетгодишната Деспина Текели от Гърция. Тя получава шанса да посети централата на National Geographic във Вашингтон, а нейната снимка ще бъде публикувана във всички издания на детското списание по света.
България има свой финалист в конкурса вече втора година. Любопитно съвпадение е, че двете ни представителки, получили признание за творбите си, имат еднакви имена. В предното издание Магдалена Николова също бе наградена за своята креативност, проявила се в снимката "Дългата ми шия".

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Varnenka-na-14-s-nagrada-ot-National-Geographic-226914
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.