Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доц. Атанас Мангъров за ваксините срещу грип: Човекът, който ги поставя носи отговорност за всичко, което може да се случи
©
Ваксините срещу грип вече са налични в аптеките

Грипът е нещо, което го има откакто свят светува, същото се отнася и за коронавирусите, които също ги е имало. Децата трябва да се ваксинират, разболявайки се веднъж през януари или февруари, след това има още 1-2 афтършока от други вирусни инфекции. Главното достойнство на противогрипните ваксини е, че те са безопасни и са единствената противовирусна ваксина за острите респираторни вирози към които спада и грипът. Хубаво е да се ваксинират и активните хора, и на последно място е добре да се ваксинират всички възрастни хора, и всички, които искат. Това каза за предаването “България, Европа и светът на фокус" на Радио “Фокус" началникът на детската клиника на Инфекциозна болница в София, доц. Атанас Мангъров.

Според него поставянето на ваксината е въпрос на отговорност и това трябва да се случва в лекарските кабинети. Човекът, който поставя ваксината носи отговорност за всичко, което може да се случи след поставянето й.

COVID

"Активният човек рано или късно ще изкара някои от щамовете коронавируси, за тях няма ефикасна ваксина. Ваксината, която се препоръчва има много сериозни странични ефекти и е най-добре човек да не си я прави", обърна внимание Мандъров.

Енергийни напитки

Според  началника на детската клиника на Инфекциозна болница в София приемът на енергийните напитки крие риск за подрастващите. "Те са стимуланти на основата на кофеина, но в тях има и всевъзможни екстракти от билки. Тези напитки не се препоръчват за деца и възрастни. С употребата им е възможно повишаване на кръвното налягане, до преумора, свръхвъзбуда - неща, които е за предпочитане да се избягва при децата. В съчетание  на енергийните напитки с други стимуланти ефектът е лош", обясни доц. Атанас Мангъров.



Още по темата: общо новини по темата: 14937
25.09.2024 »
24.09.2024 »
20.09.2024 »
17.09.2024 »
13.09.2024 »
11.09.2024 »
предишна страница [ 1/2490 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Doc-Atanas-Mangurov-za-vaksinite-sreshtu-grip-Chovekut-koito-gi-postavya-nosi-otgovornost-za-vsichko-koeto-mozhe-da-se-sluchi-2275281
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.