Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Мастършеф" се завръща?
Автор: Екип Varna24.bg 17:22 / 29.09.2024Коментари ()435
©
Макар че новият тв сезон тепърва започва, в Би Ти Ви вече работят върху програмата си за догодина. В нея е заложено да върнат на екран кулинарното шоу "Мастършеф", научи "Уикенд". Сигурно място там вече имат шеф готвачът Илиан Кустев и ресторантьорът Явор Сарафов. Най-младият член на журито от излъчения през 2023-а сезон 8 – Александър Таралежков, обаче все още е под въпрос.

Проблемът с Таралежков е неговият постоянен адрес в Обединеното кралство. Топ готвачът, който очарова зрителите миналата есен, може да не успее да организира програмата си така, че да е в София за снимките на предстоящия сезон 9. Той ръководи собствен ресторант в артистичното градче Маргейт на брега на Северно море, който заема огромна част от времето му. За снимките на предишния сезон на шоуто младият готвач се разкъсваше между България и Англия, защото нямало на кого да повери ръководството на заведението си, създадено съвсем наскоро. Било му изключително трудно да контролира своя бизнес, а от предаването на практика не получил никакви дивиденти освен хонорара, който не бил кой знае какъв.

За другите двама в журито рекламата по Би Ти Ви е била изключително полезна, но Таралежков работи в Англия, а там българска телевизия гледат единствено емигрантите от България, които рядко посещават ресторанта му. За сметка на това у нас се пусна слух, че е вдигнал гей сватба, което изправило на нокти всички негови далечни лели и братовчеди. Готвачът осъзнал, че популярността му е донесла само неприятности, затова не бил сигурен, че иска да продължи с изявите по нашата телевизия.

Илиан Кустев обаче бил много доволен от участието си в състезанието за хоби готвачи. След предаването той се сдоби с покани за изява във всякакви светски събития, получи роля, макар и малка, в комедийния сериал на Би Ти Ви "Съни бийч", а в театъра негови гозби влязоха в представлението "Познай кой ще дойде на вечеря" с Мариан Бачев и Диана Любенова. Клюките за афера с бившата миска Лора, която се представи доста добре в шоуто, не му създадоха проблеми с официалната половинка, а само напомпаха славата му на харесван от жените мъж, което пък се оказа идеална реклама за кулинарната книга, която реши да издаде. В нея плейбоят с готварска престилка събра точно 69 авторски рецепти и цифрата със сигурност не е случайна.

Явор Сарафов също бил доволен от изявата си в "Мастършеф", а и Би Ти Ви – от него. От телевизията често го канят в различни предавания и е въпрос на време той отново да застане срещу хоби готвачите от "Мастършеф".

В Би Ти Ви вече обмислят варианти за евентуален заместник на Таралежков, за да започнат работа за предстоящия нов сезон на предаването. Ако го намерят достатъчно бързо или успеят да убедят самия Таралежков да участва отново, завръщането на предаването може да е още през пролетта, ако не, най-вероятно ще го отложат за есента. 2024-а е втората година, в която телевизията пропуска да снима кулинарното шоу от влизането му в България през 2015 г. досега. Първият път, в който имаше такова прекъсване, беше през 2022-а. Тогава екипът беше в търсене на жури, след като тогавашният му член Андре Токев влезе в затвора за шофиране след употреба на алкохол, колегата му Петър Михалчев напусна, а третата звезда Силвена Роу реши да прави собствено предаване, което обаче не пожъна успех и остана в ефир само един сезон.

Миналогодишното издание на "Мастършеф" също не беше фурор. Рейтингът не беше лош, но далеч под очакванията на телевизията. Участниците пък разочароваха с липса на познания в елементарни области от кулинарното изкуство. Много от хоби готвачите, които се класираха за състезанието, не успяваха да изпълнят дори елементарни рецепти като например домашен кекс. Това стана повод за силна критика от страна на феновете на шоуто. Дано занапред в него да попадат повече добри готвачи за сметка на самозванци, за които продуцентите предполагат, че може да са интересни с други свои качества.



Още по темата: общо новини по темата: 1675
29.09.2024 »
29.09.2024 »
29.09.2024 »
29.09.2024 »
29.09.2024 »
29.09.2024 »
предишна страница [ 1/280 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/interesno/Masturshef-se-zavrushta-2280237
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.