Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Галерия "Графит" отваря врати във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:10 / 08.02.2011Коментари ()2695
©
Галерия "Графит" отваря врати на бул. "Княз Борис І" № 65 - на ъгъла на Главната и ул. Македония - между Икономическия университет и площад "Севастопол" във Варна. "Графит" израсна от основите на Центъра за модерно изкуство в изпълнение на концесионен договор между Община Варна и "Графит Галери" ЕООД и има амбицията да се превърне една от магнетичните локации на града.

Съвременен, стилен, градски е характерът и излъчването на новото пространство за изкуство и култура.
 
Търсената алегория в името със съвременния стрийт арт, по своята същност провокативни и революционни, носи в себе си послание за разчупването на статуквото и разграничаване от институционализацията от една страна, а от друга - за пренасянето на новата градска култура и изкуството във всички негови форми и изразни средства.Съвременен културен център, отворен към публиката.
 
Публиката на "Графит" е чувствителна към глобалните тенденции и локалните настроения, има вкус към алтернативното и конкретното, пречупени през призмата на мощния информационен поток и отворените виртуални и реални граници.

Такъв тип събитие поставя в началото на биографията си галерията. Това е изложбата "Heroes Of Today" на 11 февруари (петък), 20.00 часа, бул. "Княз Борис І" 65.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Galeriya-Grafit-otvarya-vrati-vuv-Varna-228035
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.