Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Актрисата Яна Маринова попадна в пипалата на хакери
©
Поредната измама в социалните мрежи. Кибер престъпници се представят за известни актьори и искат пари от почитателите си, за да подкрепят мними благотворителни каузи. За тази атака сигнализират все повече артисти. В пипалата на хакерите попадна и актрисата Яна Маринова.

Таргетират я от известно време и всяка седмица десетки нейни фалшиви профили се появяват в социалните мрежи. Пишат директно на нейните почитатели и не се притесняват да търсят пари от тях. Понякога и в евро. Само за седмица нови 10 фалшиви профила на актрисата се появиха във Facebook. Бандитите зад клавиатурата пращат покани за приятелство от нейно име и пишат лични съобщения на нейните почитатели.

За разлика от истинската Яна, нейните недоброжелателни клонинги отдавна са се промъкнали сред най-верните ѝ фенове. Самите те ѝ сигнализират, че има нещо нередно. Яна се бори с нейните фалшиви самоличности от години. Дори правила опит да се свърже директно с тях.

Според специалиста по киберсигурсност Симеон Нгуен този вид имами се е превърнал в пандемия. Не е нужно да си от най-добрите хакери, за да си намериш жертви. "Мисля, че ще минат доста години преди хората да са достатъчно образовани", казва той пред NOVA. Съвсем възможно е да ви пише дори Майкъл Джексън и да ви помоли за малка финансова услуга, за да се завърне в музикалния бизнес.

Симеон Нгуен съветва винаги да преглеждаме профила. Освен, че звездата трябва да е сред живите, трябва да проверим преди колко време е създаден акаунтът, има ли достатъчно съдържание, брой последователи и най-вече - ако нещо звучи прекалено хубаво, за да е истина, то най-вероятно е измама.



Още по темата: общо новини по темата: 1823
06.10.2024 Наша актриса се показа с бебе на ръце. Фенове питат станала ли е майка
тайно?
06.10.2024 Християн Гущеров си тръгнал бос от казино
06.10.2024 Силвия Кацарова ще празнува половин век на сцена
06.10.2024 Валерия се отрече от Евгени, предпочете кучетата
06.10.2024 Азис призна за Галена
06.10.2024 Нина Добрев: Челюстта ми все още е на пода
предишна страница [ 1/304 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/interesno/Aktrisata-Yana-Marinova-popadna-v-pipalata-na-hakeri-2288157
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.