Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нещо важно ще се случи в централната част на Варна тези дни
Автор: Екип Varna24.bg 15:24 / 09.10.2024Коментари ()531
©
В район "Одесос" се извършва интензивна есенна резитба на дървета и клони, докладваха днес на кмета Благомир Коцев озеленителните фирми и експерти-еколози, ангажирани с озеленяването на града. Срещата е първата от регулярните ежеседмични срещи в Община Варна, на които ще бъдат обсъждани  и следени поддръжката, развитието и обогатяването на зелената система в града.   

На ул. "Княз Александър Батенберг" в участъка от улиците "Свети Климент" и "Архимандрид Филарет" днес се извършва аварийна резитба на сухи и опасни клони, информираха еколозите от район "Одесос".

Днес и утре (9 и 10 октомври) на ул. "Княз Александър Батенберг" в района между бул. "Приморски" и ул. "Шипка" ще се извърши скъсяваща короната резитба на дърветата, информираха още по време на срещата фирмите. Пътното платно няма да бъде затваряно, но е възможно да възникнат временни затруднения в движението на автомобили, допълват още те.

В пешеходната част на бул. "Сливница" от светофара на бул. "Мария Луиза" в посока входа на Морската градина се извършват дейности по премахване чрез фрезоване на стари дънери, съобщиха от фирмата отговаряща за озеленяването в централната част на града. Местата ще бъдат обработени и подготвени за засаждане на нови дървета от вида "Вечнозелена магнолия грандифлора", допълват озеленителите .

Утре – 10 октомври, във времевия период между 9:00 ч. и 12:00 ч. в южното платно на бул. "Мария Луиза" (в посока Катедрален храм "Успение Богородично" ) ще се извършва санитарна резитба на сухи и опасни клони на няколко дървета в района, предупредиха още еколозите. Пътното платно няма да бъде затворено, но поради спецификата на дейностите отново е възможно за забавяне на автомобилното движение.

От понеделник - 14 октомври, в зависимост от метеорологичните условия ще стартира скъсяваща короната на дърветата резитба на ул. "Д-р "Людвиг Заменхоф" в отсечката от пл. "Независимост" до ул. "Кап. Петко Войвода", стана ясно още на срещата.



Още по темата: общо новини по темата: 232
09.10.2024 Заради ремонт: Променят маршрута на важна автобусна линия във Варна
09.10.2024 Решиха за "гумения завой" на Виница
09.10.2024 Важно съобщение за ремонта на бул. "Христо Смирненски" във Варна
08.10.2024 Кметът на Варна с важна информация за големите ремонти в града
08.10.2024 Ремонтират основно варненско училище за 5,3 милиона лева
08.10.2024 Голям ремонт до село Каменар, наливат 3,5 милиона лева в проекта
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Neshto-vazhno-shte-se-sluchi-v-centralnata-chast-na-Varna-tezi-dni-2292469
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.