Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В памет на Кирил Маричков: Над 200 китари ще изсвирят "Клетва" на Sofia Guitar Fest
© bTV
Sofia Guitar Fest 2024 се провежда в центъра на столицата този уикенд. Десетки любители и професионалисти ще покажат уменията си по свирене на китара пред Националния ворец на културата.

"За пръв път в България се случва нещо от такъв мащаб. Ще има масово свирене, което ще събере над 200 хора от всякакви националности и възрастни, които ще свирят на тази сцена. Вчера започнахме с млади таланти, с класика, рокендрол и с голям концерт на група "Торнадо“, които забиха пред най-заклетите си фенове“, каза вокалистът на D2 Деян Каменов – Дидо пред bTV.

На музикалното събитие е трябвало да присъства и рок легендата Кирил Маричков, който почина след инцидент на сцената в село Селановци, Врачанско.

В негова памет над 200 китари ще изсвирят емблематичната песен "Клетва“ на Sofia Guitar Fest 2024. 

"Дошъл съм да почета паметта на моя голям приятел. Искам да поднеса съболезнования на семейството и на всички българи и почитатели на рок музиката, които го обичат. За D2 той е много голямо нещо със старта на една от първите ни песни – нашия кавър на "Две следи“. Нашата работа и приятелство продължи буквално доскоро. Очаквахме да бъде на това събитие, но за съжаление животът се оказва по-голям от всички нас“, каза основателят и китарист на D2 Димитър Кърнев.

Той разказа за последната си среща с Кирил Маричков, която по думите на Кърнев е била пророческа. 

"Бяхме на една маса и почитахме рождения ден на друг наш скъп приятел. За съжаление той тогава не вярваше, че ще доживее 80 години. Нека не си нарочваме, Господ знае кога всеки идва и си отива. Много сме тъжни. Хора като него всъщност не си отиват не само през творчеството, а и през своите големи личности. Киро, както го наричахме неговите приятели, ще остане завинаги в нашите сърца“, каза Димитър Кърнев.



Още по темата: общо новини по темата: 22
12.10.2024 »
12.10.2024 »
12.10.2024 »
12.10.2024 »
12.10.2024 »
12.10.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/V-pamet-na-Kiril-Marichkov-Nad-200-kitari-shte-izsviryat-Kletva-na-Sofia-Guitar-Fest-2296079
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.