Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Как да преборим вирусите и настинките по-бързо
©
Есента дойде ударно с всичките си "екстри" и вече и накъдето и да се обърнеш, навсякъде има болни. Вероятно и нас не ние подминало или със сигурност няма да ни подмине. Но в забързаното ежедневие нямаме време за боледуване, затова всеки път се питаме как максимално бързо и ефективно д стопираме симптомите, за да сме отново на крака.

Дори някой път да си казваме, че просто сме леко настинали, не бива да забравяме, че настинките отново се причиняват от вируси. Повечето средства са насочени към облекчаване на симптомите, но е трудно да намалим продължителността на боледуването, което е основната ни цел. Съвети как да успеем да го постигнем ни дава проф. Рон Екълс от Cardiff University.

Той препоръчва още в началото на хремата да използваме спрейове за нос с екстракти от морски водорасли. Те имат антивирусно действие и образуват защитна бариера, която спира разпространението на вирусите, но трябва да заложим на тях навреме. 

Професорът препоръчва и добрият, стар топъл чай, който не само облекчава кашлицата и възпаленото гърло, но и увеличава слюноотделянето, с което също успокоява раздразненото гърло. 

Консумацията на повече плодове и зеленчуци, както и леката физическа активност ще подпомогнат имунната система и ще й помогнат да се справи по-лесно с болестта. А що се отнася до добавките, със сигурност имаме нужда от един важен минерал. Това е цинкът, който подкрепя имунитета и ни помага да се борим с настинки и вируси. Препоръката е за малки дози от 10-40 мг в продължение на няколко дни.

Витамин С също е важен за имунната система, но не всички знаят, че полза от него има повече когато вече сме болни, отколкото ако го приемаме като превантивна мярка. Не бива да забравяме и за витамин D, който също ще ни помогне да се изправим по-бързо на крака, пише Daily Mail, цитиран от lifestyle.bg.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Kak-da-preborim-virusite-i-nastinkite-po-burzo-2297376
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.