Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Радев: Не познавам командир, който да желае гибелта на своите подчинени, особено в мирно време
©
"Не познавам командир, който да желае гибелта на своите подчинени, особено в мирно време", заяви пред журналисти президентът Румен Радев, предаде репортер на "Фокус".

По думите му вменяването на отговорност, опитите за искането на оставки, докато работят комисиите, които извършват проверки, са най-малкото неетични и неморални.

"Вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина, но установяването на вина и вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. В същото време продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във формированията на Военновъздушните сили", допълни Радев.

"Трябва да е ясно, че летателната работа в изтребителната авиация е високо рискова и изключително сложна. Тя изисква не само умелото ръководство на командния състав", заяви президентът. 

По отношение на протеста срещу кандидатурата на Борислав Сарафов за главен прокурор Радев отсече: "Всички действие дотук на този Висш съдебен съвет не вдъхват доверие нито в профеисоналните среди, нито в обществото. Това напрежение ще продължи. Този ВСС няма легитимност да избира главния прокурор на Република България".

Акциите срещу купения вот

"Министърът на вътрешните работи е в правомощията си да взема своите решения относно кадровите въпроси и цялостната организация за борба срещу купения и контролиран вот. За резултатите от ефективността на неговата работа ще съдим след изборите", посочи държавният глава.

На въпрос дали предизборната кампания е ползотворна, динамична и позитивна Радев отговори категорично: "Не".




Още по темата: общо новини по темата: 75
16.10.2024 »
16.10.2024 »
15.10.2024 »
15.10.2024 »
15.10.2024 »
15.10.2024 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Radev-Ne-poznavam-komandir-koito-da-zhelae-gibelta-na-svoite-podchineni-osobeno-v-mirno-vreme-2300360
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.