Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Kонцерт и радио конкурс поставят началото на 12-ия Европейски фестивал за детска песен "Златни искри" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:54 / 16.10.2024Коментари ()348
©
Концерт с български песни за деца, с участието на детски музикални формации и солисти, на който ще бъде изтеглен жребият за представяне на песните в международния конкурс, ще открие тазгодишното издание на Европейския фестивал за детска песен "Златни искри“, който е с варненски адрес. Сред гостите, които зрителите ще могат да видят на сцената  са Христо Стефанов от "Фанданго", Стелко,  Боян Стоянов, поета Красимир Симеонов, деца от вокални формации и др. Концертът ще се проведе на 18-октомври, петък в Радио Варна.  Два дни по-късно, на 20 октомври, след 10.00 часа,  българските песни, участващи в конкурсната програма, ще бъдат представени в радиофира на БНР – Радио Варна, в предването за българска поп- и рок музика "Може би ДА“, където слушателите ще могат да гласуват директно за творбите, които са спечелили сърцата им.

Предаването може да се слуша онлайн на: http://player.bnr.bg/?p=6, а всички наградени песни ще бъдат представени на живо пред варненската публика. Победителят, избран от публиката, ще получи специалната награда на Радио Варна – признание от Българското национално радио.

Конкурсът “Златни искри" е единственият у нас международен конкурс за детска песен, създадена от професионални автори, който се излъчва и в радиоефира. Песните – финалисти от България, които ще се съревновават с автори от европейски страни, са 17  на брой. Според регламента, всички те са нови.

Европейският конкурс за нова детска песен "Златни искри“ се организира от фондация "Откритие“ с подкрепата на Министерството на културата, Сдружението за авторски права "Музикаутор“, БНР, Радио Варна, Военноморския клуб във Варна и фонд "Култура“ на Община Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Koncert-i-radio-konkurs-postavyat-nachaloto-na-12-iya-Evropeiski-festival-za-detska-pesen-Zlatni-iskri-vuv-Varna-2300877
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.