Знаете ли какво е Русенска гозба или "Чушкина манджа"? Ето как да си я приготвите | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: 1 буркан печени червени чушки - 800 грама 1 л прясно мляко 1 глава чесън 6 с.л. олио 4 с.л. брашно 1 ч.л. сол Ето какви са и стъпките за приготвяне на госбата: 1. Чушките се отцеждат добре от течноста в буркана и режат на ивички. 2. В тенджера се налива олио и загрява слабо. Слагат се чушките, котлона се увеличава на по - висока степен и пърженето е около 2-3 минути като се бърка периодично. 3. Чушките се изваждат с решетъчна лъжица. Мазнината се поръсва с брашното и запържва до златисто. 4. Залива се със студено прясно мляко и се разбърква непрекъснато до получаването на гъста смес. Посолява се и вари минута.Когато сместа е готова, се слагат чушките и ситно нарязан чесън, след което ястието се отегля от котлона и поднася. |