Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Втора инстанция на съда с решение за обвинения за катастрофата с жертва в столичния кв. "Хаджи Димитър" Борислав
© bgonair
Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди определението на СГС, с което на обвиняемия Борислав Георгиев е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

В мотивите си съдът посочва, че с оглед свидетелските показания, протоколите от местопроизшествието и изготвена експертна справка на видеозапис, правилно СГС прави извод за обоснованост на предположението, че обвиняемият Борислав Георгиев е автор на вмененото му обвинение.

На следващо място апелативните съдии считат, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но има реална опасност от извършване на престъпление.

От справката за съдимост на Борислав Георгиев е видно, че деянието, за което е повдигнато обвинение по настоящото дело, е извършено в изпитателен срок на предходно негово условно осъждане и са налице данни (административни наказания) за извършване на нарушения по Закона за движение по пътищата.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че Борислав Георгиев е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост при реализиране на ПТП при преминаване на забранен червен сигнал на светофарната уредба на столичния бул. "Владимир Вазов“ точно преди седмица.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Vtora-instanciya-na-suda-s-reshenieza-obvineniya-za-katastrofata-s-zhertva-v-stolichniya-kv-Hadzhi-Dimitur-Borislav-2302059
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.