Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дами стискат палци на екскмета на Белослав в съда
Автор: Екип Varna24.bg 13:35 / 16.02.2011Коментари ()1172
© Impact Press Group
Емил Дичев.
Отстраненият кмет на Белослав Емил Дичев, сочен, че получил подкуп в размер на 5000 лв., вчера демонстрира добро настроение в залата на апелативния съд. Въпреки изявленията на защитата, че здравословното му състояние се влошава, той влезе в диалог с дами, които бяха дошли да го подкрепят по време на заседанието. Докато съдът умуваше, Дичев се обърна към препълнената съдебна зала с въпроса "Държите ли се?". В отговор той получи възгласи на подкрепа и отговор от една от присъстващите там дами: "Да, стискаме палци." "Няма да се давате", заяви Дичев.

След отстраняването на кмета в общината настъпи безвластие и настана хаос, което наложи дори промяна на законите.

Минути по-късно екскметът на Белослав, който повече от два месеца стои в тъмна и влажна килия и за четвърти път застана пред съдебна инстанция, получи пореден отказ за по-лека мярка. Апелативният съд прие съдебномедицинска експертиза, която установила две хронични заболявания и други три, повечето от които свързани с влошаване на състоянието на очите му. "Но отказа да приеме подписка в защита на Дичев, организирана от негови съграждани. Според тази съдебна инстанция няма как да бъде проверена достоверността на подписите на лицата, декларирали подкрепата си, след като не са посочени ЕГН-та", заявиха от пресцентъра.

Не откриха доказателства за пране на пари

Също като ВОС, горният съд не смята, че Дичев е извършил и друго престъпление, свързано с намерените при акцията по задържането в кабинета на кмета близо 150 000 лв. в различна валута. На този етап в кориците на делото няма доказателства за обвинение в пране на пари, заявиха от апелативния съд. И констатираха, че точно два месеца след първоначалното задържане под стража на Емил Дичев прокуратурата не е направила мотивирано искане за удължаване срока на разследване. "Тези допуснати слабости е редно да се отстранят от наблюдаващия прокурор", указаха черните тоги.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 41
22.11.2011 »
20.06.2011 »
06.06.2011 »
04.06.2011 »
03.06.2011 »
03.06.2011 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Dami-stiskat-palci-na-ekskmeta-na-Beloslav-v-suda-230321
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.