Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Крал Чарлз отваря за всички вратите на замъка Холирод
Автор: Екип Varna24.bg 16:31 / 27.10.2024Коментари ()212
©
Повечето от кралските замъци са достъпни за посетители в определено време от годината, обикновено когато членовете на кралското семейство не са там. Това е чудесен начин да усетим атмосферата им и дори за миг да си представим какво е да живееш като благородник.

През коледния сезон възможност за тези неща ще предостави замъкът Холирод - кралската резиденция в Единбург, Шотландия. Крал Чарлз отваря вратите му от 28 ноември до 6 януари 2025 г.

За този период експонати от богатата колекция с изкуства на Кралския тръст ще бъдат изложени из залите му. А коледната украса ще е повече от впечатляваща - в тронната зала ще има две деветметрови елхи.

Още по-високо дърво - цели 12 метра, ще бъде разположено в Голямата галерия на Холирод. Богата коледна декорация, венци от жива зеленина, както и тържествено подреждане на масите ще има из целия замък.

Организирани са и два специални тура на Холирод за хора с физически затруднения - на 6 декември вечерта замъкът е отворен само за хора с инвалидни колички, а на 14 декември е организиран тур за слепи и хора с ниско зрение.

Още по-коледна атмосфера ще предложат вечерите на 8 и 9 декември, когато в замъка ще има изпълнения на хора на Robin Chapel, на които посетителите ще могат да се насладят с чаша вино и пай с месо. На 12 декември ще има работилница по изработване на коледни венци, пишат Royal Central, цитирани от lifestyle.bg.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Kral-Charlz-otvarya-za-vsichki-vratite-na-zamuka-Holirod-2314308
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.