Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Учени: Днес е най-опасният ден след връщането на часовника с час назад
©
Миналата нощ за пореден път преместихме стрелките на часовниците си с час назад и така преминахме към зимното часово време. Връщането към работния процес в понеделник може да бъде трудно и бавно. 

Някои хора могат да се чувстват по-преуморени или разсеяни. Може да бъде засегната тяхната продуктивност на работното място.

Зимното часово време може да предизвика усещане за умора и дори да навреди на здравето. Това може да доведе до повече трудови злополуки, причиняване на катастрофи или разсеяност.

Сред начините за улесняване на адаптацията е повече излагане на слънце, ако е възможно. "Случаят е подобен на пътуването в много различни часови зони, а необходимото за привикване на организма време е различно за различните хора", каза д-р Едуардо Санчес от Американската асоциация по сърдечно здраве.

Нарушенията в съня се свързват със сърдечни заболявания, когнитивни проблеми, затлъстяване и др. Объркването на вътрешния "часовник" не влияе само на съня, а и на кръвното налягане, стресовите хормони и метаболизма.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Ucheni-Dnes-e-nai-opasniyat-den-sled-vrushtaneto-na-chasovnika-s-chas-nazad-2315283
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.