Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Асоциация: Качеството на обучение във Варненската морска гимназия спада
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 21.02.2011Коментари ()3090
Бивши и настоящи ученици от
ВМГ "Св. Н. Чудотворец":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Качеството на обучение във Варненската морска гимназия спада. За това алармираха днес от Асоциацията на възпитаниците на Варненска морска гимназия.

По думите на преподавателя от учебното заведение Никола Люцканов, проблемите на училището започват от началото на новата учебна година, когато директорката е заплашена от уволнение. По неговите думи това е станало, защото за мястото и е имало апетити и опити за политически назначения.

След като са разбрали за заплахата от уволнение, учителите започват да пишат жалби до Регионалния инспекторат по образованието във Варна и Министерство на образованието, младежта и науката. След жалбите във гимназията започват проверки от министерството.

Никола Люцканов заяви, че те са били във възможно най-неподходящото време - в края на първия срок. Люцканов беше категоричен, че причината за проблемите в училището са липсата на часове по химия, което е наложило съкращаването на учители. "Някои от тях обаче имат връзки и не бяха съкратени за разлика от други", обясни Люцканов. Така се е стигнало до абсурдната ситуация неквалифицирани учители да преподават по предмети, които не са им специалност.

"Имаме такива сигнали дори от ученици, които по време на часовете се налага да допълват учителите си", заяви председателят на Асоциацията на възпитаниците на Варненска морска гимназия Александър Тодоров.


Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 2
22.02.2011 »
21.02.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Asociaciya-Kachestvoto-na-obuchenie-vuv-Varnenskata-morska-gimnaziya-spada-231579
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.