Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шефът на образованието мълчи за скандала в Морската гимназия
Автор: Екип Varna24.bg 11:46 / 22.02.2011Коментари ()1462
Бивши и настоящи ученици от
ВМГ "Св. Н. Чудотворец":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Временно изпълняващата длъжността началник на Регионалния инспекторат по образованието - Варна, Йорданка Атанасова вчера не се отзова на поканата на медиите да коментира случая с Морска гимназия "Свети Николай Чудотворец". Казусът беше официално изнесен пред обществеността от представители на Асоциацията на бивши възпитаници от школото и преподавателя Никола Люцканов. Директно бяха посочени аргументите, че РИО е подкрепял действията на преподавателката жалбоподателка, заради която здравето на директорката драстично се влошило.

Люцканов изтъкна, че Атанасова е превишила правата си, като е отменила решения на педагогическия съвет. Според него тя не може да отменя актове на държавно, а само на общинско училище. Допуснала и промяна в списък образец 1, с което преподаватели започнали да водят часове по дисциплини, за които не са компетентни.

Два дни по-рано в неофициален разговор Атанасова обясни, че не е осигурявала ничий "чадър" и проверките от РИО и МОМН не са били тенденциозни. Тя обеща официално становище в началото на новата седмица. Многократните опити за връзка с нея се оказаха безуспешни.

Новият директор на Морска администрация - Варна, кап. Валентин Енчев коментира, че с гимназията се работи добре, но ако подобни конфликти са налице, това неминуемо се отразява върху качеството на учебния процес.

Очаква се всеки момент с официална заповед Атанасова да бъде обявена за новия началник на РИО, коментират източници на вестника. За целта тя премина през конкурсна процедура в столицата, дори след претърпян инцидент - нападение на улични кучета. Неин конкурент до финала остана бившият служител на областната управа Румяна Йосифова.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 2
21.02.2011 »
21.02.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Shefut-na-obrazovanieto-mulchi-za-skandala-v-Morskata-gimnaziya-231976
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.