Ядките, които ще ни повишат имунитета преди студената зима | ||||||
| ||||||
Бадеми – Вкусните бадеми допринасят за регулирането синтеза на хормон, наречен допамин, важен за мозъка и така благоприятстват паметта ни. Тези ядки ни осигуряват антиоксиданти като витамин Е, които намаляват възпаленията в тялото, водещи до различни заболявания, а също така е известно, че забавят признаците на стареене. Кашу – Кашуто също е сред ядките за добър имунитет. То е богато на мононенаситени мастни киселини, което ги прави полезни за здравето на сърцето. Консумацията на кашу допринася за намаляване на появата на сърдечни заболявания и също така понижава нивото на лошия холестерол в кръвта. Съдържа и ключови минерали за здравето на костите. Всички тези хранителни вещества подпомагат и имунитета. Кестени – Известни със сладкия си вкус, подходящи като допълнение към десерти, ястия, кестените помагат за заздравяването на капилярите и кръвоносните съдове. Също така се смята, че са полезна храна за подсилване на имунитета и срещу респираторни заболявания. Фъстъци – Те са богати на полезни мазнини, които се грижат за здравето и красотата на нашата кожа. Фъстъците също са известни с това, че контролират нивата на кръвната захар, поддържат и повишават нивото на добрия холестерол, както и намаляват броя на триглицеридите в кръвта. Това ги прави чудесен избор за ядки за добър имунитет. Шамфъстък – Според изследване, публикувано в Nutrition Today, множество данни показват, че консумацията на шамфъстък може да поддържа здравето на сърцето чрез повишаване на "добрия“ HDL холестерол и понижаване на "лошия“ LDL. В допълнение, консумацията на тези ядки може да помогне за понижаване на кръвното налягане, което също влияе положително на сърдечносъдовото здраве. Шамфъстъкът подсилва имунитета и е полезен за очите. Орехи – Орехите са много богати на есенциални мастни киселини и минерали като манган, мед, калий, калций, желязо, магнезий, цинк и селен. Те помагат за засилване на метаболизма в организма ви, имунитета. Орехите ни осигуряват редица полифенолни съединения и фитохимикали, които действат противовъзпалително на тялото. Наличието на мелатонин в орехите също може да помогне да спим добре, а омега-3 мастните киселини са полезни за метаболизма, сърцето, мозъка и други органи, пише "Аз жената". |
Още по темата: | общо новини по темата: 186 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница |