Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подписка за двама от разследваните за участие във фабриката за цигари
Автор: Екип Varna24.bg 17:49 / 23.02.2011Коментари ()1430
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд определи като неоснователен частния протест на Районната прокуратура в Провадия срещу определения на Районния съд от миналата седмица, с които е била определена мярка за неотклонение "домашен арест" за Манол Божков и било е оставено без уважение искането за определяне на мярка за неотклонение спрямо сина му Христо и третия разследван за т.нар. "цигарена фабрика" Христо Георгиев.

Пресслужбата на съда припомня, че на 14 февруари в с. Добрина Провадийска община, след полицейска акция на ГД БОП беше разкрита "фабрика" за производство на цигари без бандерол Разкрито било голямо количество тютюн, бяха извършени и следствени експерименти, които установиха, че машините са годни за производство на цигари. Три дни по-късно Провадийският районен съд остави под домашен арест само Манол и не взе никаква мярка за неотклонение спрямо другите двама уличени.

Днес въззивната инстанция потвърди като законосъобразни изводите на Провадийския районен съд, който мотивирано е обосновал предпоставките за определяне на втората по тежест мярка за процесуална принуда спрямо 61 годишния Манол, който е собственик на къщата, където беше разкрита фабриката Освен наличието на обосновано предположение за съпричастност към престъплението за което се разследва Манол, затова, че държи акцизна стока без бандерол, ВОС сподели и извода, че ако е под домашен арест няма опасност мъжът да се укрие или да попречи на разследването.
Втората съдебна инстанция потвърди и всички изводи, свързани с преценката на събраните доказателства по отношение на участието на другите двама мъже - Христо Божков и Христо Георгиев към престъпната дейност. И този съд намира, че няма достатъчно данни, които да обосновават съпричастността на сина на Манол към дейността на фабриката, както и че няма опасност той да се укрие от наказателно преследване. Съдът намира основание за обоснован извод за участието на третия разследван по това дознание в престъпната схема.
 
С оглед на това, че предстоят още процесуално - действия, които ще изяснят степента на участие на всеки един от уличените, днес ВОС определи Христо Божков и Христо Георгиев да търпят най-леката мярка за процесуална принуда "подписка". Определенията на ВОС са окончателни.



Още по темата: общо новини по темата: 3
16.02.2011 »
15.02.2011 »
15.02.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Podpiska-za-dvama-ot-razsledvanite-za-uchastie-vuv-fabrikata-za-cigari-232512
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.