Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нови специалности за бакалаври разкрива ВСУ "Черноризец Храбър"
Автор: Екип Varna24.bg 12:29 / 24.02.2011Коментари ()888
© Impact Press Group
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Нови специалности за обучение на бакалаври разкрива за предстоящата академична година Варненският свободен университет "Черноризец Храбър". Те са "Международни икономически отношения в медийна среда" и "Бизнес икономика", съобщиха от Центъра за кандидат-студентски прием на висшето училище. Приемът в двете програми е част от стратегията на университета да разширява възможностите за избор на младите хора, съобразен с актуалното търсене на пазара на труда на професионално подготвени кадри, добавиха оттам.

Ново за предстоящата учебна година е и въвеждането на 4 избираеми профила за обучение в специалностите "Публична администрация" и "Бизнес администрация". За първата бакалавърска програма те са: административен мениджмънт, мениджмънт на публичния сектор, съдебна, данъчна и митническа администрация, а за втората - международен бизнес мениджмънт, мениджмънт на туризма, както и на културния туризъм, и фирмен мениджмънт.

Подобно профилиране е валидно и за специалността "Международни икономически отношения", където се предлага специализирано обучение по международен бизнес и международни финанси. Идеята е, освен усвоявяне на базисния обем от знания за професията, студентите да получат по-тясна специализация в избраната област, обясниха от висшето училище.

ВСУ "Черноризец Храбър" обучава всяка година над 10 000 студенти в бакалавърски, магистърски и докторски програми - редовна, задочна и дистанционна форма. Като единственият български университет, носител на европейските сертификати за качество - DS LABEL за признаване на дипломата в чужбина, и ECTS LABEL за прилагане на системата за трансфер на кредити и студентска мобилност, той е предпочитано място от млади хора, които търсят успешна реализация в бизнеса, независим живот, лидерство и конкурентоспособност.

Приемът на кандидат-студенти тази година се организира в общо 18 бакалавърски програми, сред които и уникалната "Дизайн за архитектурна среда". Като единствена в България тя подготвя специалисти за оформление на вътрешна и външна среда, както и на среда-събитие - екстериорни и интериорни пространства.

Студентите могат да се възползват и от ускорената програма за обучение - "на две скорости", като завършат за 3, вместо за 4 академични години. Формата е особено подходяща за работещи хора, които търсят бърза реализация на пазара на труда, както и допълващо образование към придобитата квалификация, подчертаха от висшето училище.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Novi-specialnosti-za-bakalavri-razkriva-VSU-Chernorizec-Hrabur-232701
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.