Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
800 деца ще играят оздравителна гимнастика във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:51 / 24.02.2011Коментари ()981
© Impact Press Group
Медицинският център за рехабилитация и спортна медицина (МЦРСМ) във Варна спечели за четвърта поредна година обществената поръчка и ще осъществи в общината изследване на децата за гръбначни заболявания. Ще бъдат обхванати учениците от подготвителните групи и от I до VIII клас, каза за в. "Черно море" д-р Лазар Пашков, управител на МЦРСМ. Поръчката е за около 30 000 лева. Дейностите ще бъдат до края на календарната година. Сега училищните лекари, които във Варна работят във всяко училище, извършват изследванията. Заниманията със заболелите ще се провеждат в медицинския център, в поликлиниките в "Аспарухово" и във "Владислав Варненчик" от специалистите, които работят по места. 6 рехабилитатори ще работят с деца с наднормено тегло, което също се изследва, и 8 - с деца с гръбначни проблеми в центъра. В МЦРСМ благодарение на общинско финансиране е оборудван специализиран салон за рехабилитация на деца с подобни проблеми. В двете районни поликлиники също има модерни бази, изградени от общината, допълни д-р Пашков. 

През м.г. 500 деца са играли специална лечебна гимнастика под ръководството на рехабилитатори по общинската програма. Сега броят им е увеличен, но тревожното е, че сериозно се увеличават и учениците с гръбначин проблеми, допълни д-р Пашков.

Във Варна се прави и специално изследване на стъпалата на децата. Медицинският център разполага с модерна апаратура за комплексно изследване, защото гръбначните проблеми са свързани и с изменения на стъпалата.

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/800-deca-shte-igrayat-ozdravitelna-gimnastika-vuv-Varna-232762
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.