Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Икономическият университет отваря врати за нови студенти
Автор: Екип Varna24.bg 13:21 / 10.03.2011Коментари ()778
© Varna24.bg
Ден на отворените врати организира академичното ръководство на Икономическия университет - Варна, в петък. В аулата на висшето училище кандидат-студентите ще получат подробна информация за регламента за кандидатстване, графиците за подаване на документи, провеждането на приемните изпити.

За поредна година най-старото висше икономическо училище в България обявява прием за бакалаври. Приемните изпити са организирани в 2 сесии - предварителна през април и основна през юли. Кандидат-студентите имат възможност за избор между 17 акредитирани специалности от 4 професионални направления - "Икономика", "Администрация и управление", "Туризъм" и "Информатика и компютърни науки". Освен редовна форма на обучение по всичките 17 специалности университетът предлага и задочно обучение по счетоводство и контрол, финанси и туризъм.

Бъдещите студенти имат възможност и за широк избор на предмети, по които да положат изпит или да използват оценки от матурите. За 2 от специалностите - международни икономически отношения и туризъм, се изисква повече. Кандидатите трябва да защитят знанията си и по чужд език, като се явят на изпит или отново използват оценка от дипломата си.

Предложението на университета пред просветното министерство за прием по държавна поръчка за следващата учебна година е 2790 студенти, 220 от тях са за Колежа по туризъм.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ikonomicheskiyat-universitet-otvarya-vrati-za-novi-studenti-236293
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.