Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обраха магазин за сребро във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:36 / 10.03.2011Коментари ()1379
© Varna24.bg
Бижутерски магазин за сребърни накити и камъни "Сваровски" на ул. "Иван Драсов" 7 е бил обран в ранните сутрешни часове, вчера. Обектът се охранява от СОД - Варна, но според източници апашите влезли вътре, като използвали заглушители на радиосигнала. Така в охранителната фирма е била заблудена, вследствие на което инцидента не могъл да бъде предотвратен. След като блокирали комуникацията, крадците отворили вратата, избутали решетката и слезли по стълбичките в магазина. От там необезпокоявано свалили сребърните бижута от витрините, като дори внимавали да не строшат стъклените рафтчета. Според осведомени, апашите задигнали всичкото сребро, а накитите с камъни "Сваровски" били непокътнати.

"Имали са достатъчно време, през което педантично откачили висулките от манекените. Не са пипнали нито кадифените кутийки, нито по-евтините дрънкулки", коментираха вчера зяпачи.

Според последните, продавачът си бил заредил стока за 8-ми март. Явно крадците дебнали и били наясно, че в обекта има дизайнерски уникати", разкри мъж пожелал анонимност.
Собственикът на обекта бил на работа до 12. 00 ч. през нощта. Когато на другия ден пристигнал на мястото забелязал, че вратата е отворена. Установил, че обекта е обран и подал сигнал в полицията. На мястото вчера освен униформени служители бяха и представители и на СОД - Варна, които не пожелаха да коментират дали системата се е задействала и защо след като обекта е охраняем то крадците все пак са успели да влязат.


Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obraha-magazin-za-srebro-vuv-Varna-236377
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.