Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветници искат кметът да се отчита за делата срещу общината
Автор: Екип Varna24.bg 16:55 / 10.03.2011Коментари ()1062
© Varna24.bg
Кметската администрация да напише анализ за делата, водени срещу община Варна. Това настояват общински съветници. Подобно предложение влезе на сесията на ОбС, но не бе прието заради неясноти. Според предложението варненският градоначалник трябваше да представи справка за делата, водени срещу общината и търговските дружества с общинско участие. В документа трябваше да бъде включена информация и за изразходени суми и изхода от съдебните производства. Анонсът дойде от местните избраници, членуващи във временната комисия за борба с корупцията и корупционните практики.

Според съветниците обаче подобна справка няма да бъде от полза. Те настояха за анализ на делата, съдържащ пълна информация за процента на спечелените и загубените искове. Янко Станев заяви, че подобни решения за изготвянето на справки от администрацията са излишни и че съветниците се нуждаят от пространна информация. По тази причина предложението бе върнато в комисията за доработване и включването на анализ на делата. Председателят на комисията за борба с корупцията Петър Липчев разкри, че има доста искове, заведени от частни лица, които претендират за общински имоти.

Местните депутати обаче одобриха следващото предложение на комисията. Съветниците възложиха на кмета да предостави информация относно образуваните на съдебни дела срещу общината за предявяване права върху имоти, собственост на търговски дружества с общинско участие. Задължават се и управителите на тези дружества в срок от месец да предоставят информация за облигационните искове.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Suvetnici-iskat-kmetut-da-se-otchita-za-delata-sreshtu-obshtinata-236415
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.