Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кирил Йорданов: Не приемам зърнен терминал на Острова
Автор: Екип Varna24.bg 17:40 / 11.03.2011Коментари ()1484
© Varna24.bg
"Ако сложите зърното на челото на Острова, какво ще виждате?" Това попита риторично кметът Кирил Йорданов, който бе домакин на състоялата се в общината дискусия за бъдещето на пристанището. Аз като варненец не приемам да има зърнен терминал начело на Острова, категоричен бе градоначалникът. Няма да съм кмет, когато се взема това решение, но варненци трябва да бъдат спокойни, че интересите им са защитени, коментира Кирил Йорданов.

Още в началото на форума той предупреди присъстващите, че ще се води много подробен протокол на срещата. "Защото се играе една и съща сапунена опера", мотивира се кметът и припомни, че въпреки много си изявления по темата наскоро се наложи да дава обяснения за позицията си. Тогава той заяви, че не приема пристанище в района на "Максуда", а днес отново изтъкна, че мнението му е "константно и необременено от личен или какъвто и да било интерес."

Тезата, че Островът не е подходящо място за зърнен терминал, подкрепи и главният архитект на община Варна Петър Йорданов. Според него цялата инфраструктура, която може да обезпечи комуникациите на Острова минава през градската тъкан, а недалеч от терминала ще има жилищен квартал, което ще повлияе върху екологичната оценка.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Kiril-Iordanov-Ne-priemam-zurnen-terminal-na-Ostrova-236823
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.