Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Захаросани боровинки по стара руска рецепта за истинска коледна магия
Автор: Екип Varna24.bg 09:29 / 09.12.2024Коментари ()1746
©
Пригответе се да жадувате за тези захаросани боровинки през цялата Коледа.

Празничните традиции изобилстват през това време на годината. Някои са културни коледни традиции, предавани от нашите баби и дядовци и прабаби. 

Какво представляват захаросаните боровинки?

Известни също като захаросани червени боровинки  тези възхитителни малки сфери са невероятно популярни в Русия и са били много преди съветските времена. Въпреки че са родени в Северна Америка, червените боровинки са изобилни и в северните региони на Русия. Руснаците често използват плодовете в алкохол, конфитюри, чайове и множество други вкусни рецепти с червени боровинки .

Захаросаните боровинки бяха по-трудни за намиране преди много време, но сега те могат лесно да бъдат направени в собствената ви кухня, пише tasteofhome.com.

Как се правят захаросани боровинки?

Тази рецепта идва от потребителя на TikTok @cookiterica , която сподели оригиналната рецепта на руската си баба.

Започнете, като изплакнете торба със сурови боровинки и ги поставите в голяма купа. Напълнете купата с равни части просеко и портокалов сок, след това покрийте купата и оставете да престои в хладилника за няколко часа. След това прехвърлете червените боровинки от течността в нов по-голям съд (за предпочитане с капак). Изцедете колкото можете повече течност, но не ги изсушавайте. Можете да използвате остатъците от просеко и портокалов сок в мимоза от червени боровинки .

След като се прехвърлят, изсипете върху боровинките половин торбичка (или повече) сладкарска захар. Уверете се, че сте добавили достатъчно, за да покриете напълно всяко зрънце! Поставете капака на контейнера и разклатете, разклатете, разклатете!

Когато вашите боровинки са покрити, разпределете ги равномерно върху тава за печене и ги поставете във фурната за пет до седем минути при 200°. След изпичане ги оставете да престоят поне 12 часа в хладилника. След като се охладят, извадете ги и се насладете!



Още по темата: общо новини по темата: 257
28.12.2024 »
28.12.2024 »
28.12.2024 »
28.12.2024 »
27.12.2024 »
27.12.2024 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/interesno/Zaharosani-borovinki-po-stara-ruska-recepta-za-istinska-koledna-magiya-2368447
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.