Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пенсионерска ДАНС следи цените във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:12 / 15.03.2011Коментари ()802
© Impact Press Group
Пенсионерска ДАНС следи изкъсо цените на стоките във варненския кв. "Аспарухово". Жените са решени да се преборят дружно с растящите цени, като са си поделили кварталните магазини. Всяка членка на пенсионерската ДАНС е длъжна сутрин да нагледа как върви хлябът, млякото и месото в кварталното магазинче и да докладва на останалите баби. След сондаж по телефона бабите нарамват пазарските чанти и атакуват бакалията с най-ниски цени.

На територията на квартала има само два магазина от големите търговски хипермаркети. Заради отдалечеността на квартала от смятаните за нискотарифни магазини в централната част на морския град бабите всеки ден борят инфлацията с продължителни разходки и телефонни обаждания.

Когато в магазина има промоция на стоки, които се продават по две в опаковка, се питаме коя от нас има нужда и така пестим. Предлаганите плодове в кофи пък ги делим по равно, понякога дори на три и четири, за да опитаме портокали или киви, разкри системата на кварталната ценова ДАНС пенсионерка от квартала. Идеята да си делят стоките дошла случайно, когато пчелар предложил да им продаде тенекия с мед по цена 5 лева за килограм, а те си я поделили.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pensionerska-DANS-sledi-cenite-vuv-Varna-237609
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.