Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Рибарите от Орехчето с нови заповеди за събаряне на постройките им
Автор: Екип Varna24.bg 12:11 / 16.03.2011Коментари ()1096
© Impact Press Group
Нови заповеди за събаряне на постройките са получили живеещите в рибарската кооперация "Чайка" в местността Орехчето. Този път документите не са разлепени на дървените постройки, а са изпратени по пощата. Засега 5-има души са с нови заповеди. "В предходните документи бе записано, че ни гонят, за да не ни залее езерото. Сега обаче не разбираме, защо трябва да рушат домовете ни. В бележките, които получихме, пише, че ще ни махат по нов член от закона, но не можахме да разберем какъв и защо", жалваха се хората.

Те заявиха, че получените заповеди са обжалвани индивидуално. "В тях ни призовават към доброволно събаряне на постройките. Ние няма къде да отидем, как да ги разрушим. Те са ни основни домове", казаха се хората.
С новите заповеди срокът за обитаване на къщурките изтича след 20 април. Дотогава обитателите трябва да си съборят сами домовете, разказаха те.

За 25 февруари бе насрочено сриването на рибарската кооперация. Тогава обаче бе съборена само една къщурка от местността Малка Чайка. Колегите им от Орехчето се разминаха. Бараките в рибарската кооперация, която се е кротнала на брега на Варненското езеро, са 40. След толкова много години скромните постройки са станали основни жилища за близо 30 варненци, предимно пенсионери. В някои от къщите живеят и семейства с деца. За участта си, че ще сриват къщурките със земята, хората научили от разпространените наоколо бележки. Съобщенията, налепени по къщите, са издадени от началника на отдел "Строителен контрол". "Могат поне да предложат на нуждаещите се земеделски земи, където да се преместят и да си скрият главите. Тук живеят бедни хора. Такава немотия няма никъде", оплакаха се хората.

Източник: в. Черно море



Още по темата: общо новини по темата: 33
01.02.2012 »
22.06.2011 »
21.06.2011 »
20.06.2011 »
15.06.2011 »
14.06.2011 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Ribarite-ot-Orehcheto-s-novi-zapovedi-za-subaryane-na-postroikite-im-238041
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.