Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Конференция за информационните технологии организира ВСУ "Черноризец Храбър"
Автор: Екип Varna24.bg 10:15 / 17.03.2011Коментари ()659
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Технологичният институт и Катедра "Информатика" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" организират утре научен форум на тема: "Информационните технологии - катализатор на промяна в учебната и изследователската дейност". Той ще се проведе от 9:30 до 18:30 ч. в Зала №2 на Учебно-спортния комплекс на университета, съобщиха от висшето училище.

Целта на научния форум е да се демонстрират иновативни практики и видео конферентни технологии в учебния процес, както и ключови модели за изграждане на информационната култура на студентите, подчертаха организаторите. Една от централните теми ще е и защита на интелектуалната собственост при дистанционното обучение, добавиха те.

Дискусията е част от инициативите на университета, посветени на 20-годишнината от създаването на висшето училище. За участие в нея са поканени представители на Министерството на образованието, Асоциацията на университетските библиотеки, браншови организации в областта на ИКТ и фирми, научни звена и институти на БАН, преподаватели, докторанти и студенти.

След запознаването си с базите за анализ и оценка на научната продукция - Science Direct, Embase и SCOPUS, и тренинг за работа с тях, на участниците ще бъдат издадени сертификати.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Konferenciya-za-informacionnite-tehnologii-organizira-VSU-Chernorizec-Hrabur-238285
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.