Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
2 години затвор за крадец на лични вещи
Автор: Екип Varna24.bg 14:39 / 17.03.2011Коментари ()710
С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районен съд - Варна наложи ефективно наказание от 2 години лишаване от свобода на 53-годишния В. Иванов, за извършена от него кражба. През нощта на 22 август миналата година той проникнал в апартамент в кв."Чайка", при отсъствието на собствениците му, като отнел голямо количество златни накити, маркови часовници и фотоапарати, бижута, лаптоп и други ценни вещи. За проникването в чуждото жилище подсъдимият използвал особена ловкост. Той се покатерил по преградни решетки на тераса и през незатворена балконска врата, в раница изнесъл от апартамента чуждото имущество, на обща стойност 16 480 лв. Веднага след кражбата подсъдимият се качил в колата на свой познат, който го изчаквал на паркинг в квартала, не подозирайки за извършеното от него деяние.

По-късно собствениците се прибрали и установили кражбата. Още на сутринта потърпевшия собственик, заедно със свой приятел започнал да обикаля заложните къщи във Варна, с цел да открие някоя от характерните вещи, обект на кражбата. Около обяд в заложна къща край автогарата потърпевшият се засякъл с мъж, на ръката на който разпознал собствения си часовник, марка "Патек Филип". Така се стигнало до извършителя на кражбата и разкриването на случая.

Варненският районен съд осъди 53-годишният В. Иванов да заплати на гражданските ищци (пострадалото семейство) сумата от 16 480 лева за претърпените имуществени щети, заедно със законната лихва от момента на увреждането до окончателното изплащане. В негова тежест са държавната такса върху уважените искове и направените по делото разноски. Иванов ще търпи присъдата си в затвор при общ режим.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/2-godini-zatvor-za-kradec-na-lichni-veshti-238444
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.