Още имате време за коледни сладки - вижте тази бърза рецепта | ||||||
| ||||||
Ще ви трябват: масло - 2/3 ч.ч. краве мед - 2/3 ч.ч. брашно - 2 1/2 ч.ч. яйца - 1 брой сода бикарбонат - 1/2 ч.л. канела - 1/2 ч.л. бакпулвер - 1 ч.л. Начин на приготвяне: Маслото и медът се разтапят на водна баня. Докато се разтопят, се пресява брашното, заедно с бакпулвера, содата и канелата. Към вече охладеното масло и мед се прибавя яйцето и всичко се разбива. Брашното се прибавя постепенно, като бъркането продължава. Търсеният резултат е меко маслено тесто. То се разточва върху набрашнена повърхност. С помощта на формички се изрязват желаните коледни фигурки. Тестените фигурки се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Коледните сладки се пекат в загрята на 180 градуса фурна, докато краищата им започнат леко да покафеняват. Ако искате сладките ви да бъдат по-меки, поставете ги в кутия, след като изстинат. Накрая може да украсите вашите сладки или да ги сервите така, и в двата случая ще се харесат. |
Още по темата: | общо новини по темата: 203 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница |