Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Очаква се 12% ръст на туристите от Германия и Русия, според специалист
Автор: Екип Varna24.bg 13:52 / 19.03.2011Коментари ()738
© Varna24.bg
През този летен сезон очакваме туристите от Русия и Германия да бъдат с около 10 - 12 % повече в сравнение с миналото лято. Това заяви Димитър Димитров, председател на Браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите - регион Североизточна България. Повод за този оптимизъм са туристическите борси, проведени наскоро в Берлин и Москва, където интересът към България като туристическа дестинация е бил огромен.

"Пълна яснота за тенденциите през този сезон ще получим след туристическата борса в Букурещ на 31 март", каза още Димитър Димитров и допълни, че около 15 април ще може да се каже с точност какво ще се случи през това лято. Основание за добър сезон дават не само предварителните записвания, но и тези от типа "последна минута", които бяха особено популярни през миналата година. Димитров отбеляза, че предвидливите туристи правят записванията си много по-рано, когато отстъпките достигат 15 - 20 %, докато при записвания в последната минута цените са много по-високи.

Във връзка с отменените визи за руски туристи от страна на Турция, Димитров заяви, че това е невъзможно за България във връзка с членството в ЕС. "Кризата в Северна Африка също се отразява на добрите записвания, но много от потенциалните туристи в Египет и особено Тунис предпочитат Гърция и Турция", посочи Димитров.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ochakva-se-12-rust-na-turistite-ot-Germaniya-i-Rusiya-spored-specialist-239142
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.