Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С по-ниски наеми търсят концесионери за плажове
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 28.03.2011Коментари ()1044
© Varna24.bg
7 плажа по Северното крайбрежие са обявени от Областната администрация - Варна за отдаване под наем за пет години. За други три вече приключиха търговете, обявени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но победителите в тях още не са обявени.

Най-високата начална цена е обявена за централния плаж в Бяла, където наддаването за почти 33 дка започва от 29 000 лв. за всеки сезон. Исканата сума е с над 10 000 лв. по-ниска от миналогодишна, когато не се явиха кандидати да стопанисват ивицата. Два пъти е намалена началната цена и за варненския плаж "Минерален басейн - юг".

Наддаването за 369 кв. м. през 2010 г. е започвало от 697 лв., а сега - от 348.5 лв. Въпреки това областният управител на Варна Данчо Симеонов е песимист, че към двата плажа и това лято ще бъде проявен интерес от концесионери. По думите му обаче другите ивици са по-атрактивни, тъй като за тях вече имало запитвания.

За поредна година на търг са обявени "Кабакум", "Чайка-юг", "Изгрев-Хоризонт", "Фичоза" и "Хижа Черноморец". За тях исканите суми също са по-ниски с между 20 и 30 % в сравнение с миналогодишните. Към част от тези плажове през 2010 г. е имало интерес, но спечелилите търговете наематели впоследствие са се отказали.

Заради свлачища и липса на интерес два плажа в Галата, "Самотино" и "Камчия-юг" това лято пак ще останат неохраняеми. За тях няма да бъдат обявявани търгове.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството все още не е обявило победителите в търговете за плажовете "Романтика", "Паша дере" и "Камчия-север", които бяха проведени в средата на март.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/S-po-niski-naemi-tursyat-koncesioneri-za-plazhove-241623
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.