Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът на "Владиславово": Тъмните улици са предпоставка за повече престъпления
Автор: Екип Varna24.bg 11:50 / 29.03.2011Коментари ()1070
© Varna24.bg
Снимка Архив
Тъмните улици са предпоставка за повече престъпления, заяви кметът на "Владиславово" Добромир Джиков. Пред Гражданския районен съвет той съобщи, че е изготвил справка за изграждане на ново фасадно, алейно и улично осветление, чието финансиране чака одобрение от община Варна. В "Кайсиева градина" крадци посягали на уличното осветление, за да задигат чистачки на автомобили под прикритието на нощта, информира Джиков. За да се гарантира редът в района, той е съгласувал плановете за нови лампи с ръководството на Трето районно полицейско управление. Под внимание сме взели и постъпилите жалби на граждани, допълни още кметът. Като се позова на полицейската статистика, той отчете, че престъпленията във "Владиславово" не само са намалели, но и са по-малко спрямо регистрираните в другите райони на града.

За да се вземат превантивни мерки и тази тенденция да се запази, администрацията на "Владислав Варненчик" настоява да се реконструира уличното осветление по бул. "Св. Елена", в района на стадиона, да се изгради алейно осветление край детските площадки до бл. 402, както и на спортната площадка до бл. 22, на паркингите на бл. 25, бл. 28 и бл. 218, южно от бл. 26, както и пред Супер 5. Фасадно осветление е предвидено за бл. 24, бл. 26 и бл. 27. Добромир Джиков се надява от местната хазна да бъдат отпуснати средства и за уличните лампи в района на читалище "П. Р. Славейков".

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-na-Vladislavovo-Tumnite-ulici-sa-predpostavka-za-poveche-prestupleniya-241811
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.