Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Рибари от Орехчето опъват мрежи пред областната управа
Автор: Екип Varna24.bg 15:35 / 29.03.2011Коментари ()628
© Impact Press Group
Рибарите от кооперация "Чайка 2003" в местността Орехчето предприемат реални действия и излизат на протест. Вчера те са подали молба в общината за провеждането на протестните действия. Все още не е известна датата, на която рибарите ще изразят недоволството си. Идеята е да завардят сградата на Областната администрация във Варна. Ако не бъде постигнат резултат от този протест, ще се пристъпи към основния - морска блокада на кораби. Това съобщи Вирджиния Димитрова.

Членове на рибарската кооперация сезираха и Върховната касационна прокуратура. Подадената жалбата е подписана от 37 души.

"С настоящата жалба бихме искали да ви сезираме относно предприети незаконосъобразни действия на служители на Община Варна въз основа на издадени незаконосъобразни заповеди от кмета на община Варна за премахване на постройки в местността Орехчето. Кметът на община Варна многократно изменя съдържанието на въпросните заповеди и основанията за издаването им. Не се дава възможност на получилите ги да оспорват законосъобразността на тези административни актове, а дори и да ги оспорват, т.е. без да са влезли в законна сила, Община Варна пристъпва към противоправно разрушаване на някои от постройките", пише в жалбата.

Рибарите са категорични, че е нелепо, дори цинично сравнението на техните постройки с т.нар. весели селища в чашките на язовирите, със строежите в "Ченгене скеле" и други незаконни строежи.

Молят ВКП да извърши проверка на действията на кмета на Варна, касаещи постройките им в Орехчето, пишат още в жалбата си рибарите.

Вирджиния Димитрова припомни, че миналата седмица в изпълнение на заповед бе съборена една от постройките в селището. Сега стопаните на още 4 къщи живеели под страх, защото бараките им също са със заповеди за събаряне.

"На бележките, които ни изпращат и лепят по къщите, няма нито дата, нито срок. Една по една ни събарят къщите, затова ще се борим проблемът ни да стигне чак до Народното събрание", казват рибарите.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ribari-ot-Orehcheto-opuvat-mrezhi-pred-oblastnata-uprava-241912
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.