Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сметище расте върху руини на ул. "Братя Бъкстон"
Автор: Екип Varna24.bg 12:50 / 30.03.2011Коментари ()1000
© Varna24.bg
Снимка Архив
Сметище расте върху руини на ул. "Братя Бъкстон". Боклуците стават повече с всяка изминала седмица. Руините са от няколко години, когато бяха съборени стари къщи с намерение за построяване на модерни жилищни кооперации, но най-вероятно заради кризата строителите се отказаха от апетитните парцели.

Живеещи в района коментираха, че собствениците искали много пари за земята и заради това мераклии да строят нямало. Сметището се появило, когато в полуразрушените къщи се настанили клошари и започнали да струпват всякакви вехтории. Живеещите наоколо се притесняват, че сред боклуците често играят деца и могат да заболеят от всякакви болести.

Най-често отпадъците се изхвърлят вечер от съседните кооперации, макар че контейнери за смет не липсват по улиците. За почистването на отпадъците ще са необходими хиляди левове, но това едва ли може да стане преди началото на бъдещото строителство. Изходът е районът да бъде ограден с метална ограда, но за това също ще са необходими много пари. Има и трети - хората наоколо да престанат да хвърлят сметта си там и после дружно да запретнат ръкави и да изчистят това, което всъщност сами са сътворили.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Smetishte-raste-vurhu-ruini-na-ul-Bratya-Bukston-242185
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.