Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Търговци: Сувенирният пазар не може да заработи заради ремонта в градинката
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 06.04.2011Коментари ()1891
© Impact Press Group
Снимка Архив
Сувенирният пазар не може да заработи отново заради ремонта в градинката зад операта, жалват се търговци. В минипарка стартираха преустройствени дейности, за да се облагороди мястото и да стане подходящо за почивка и разходки, но според продавачите нещата се случват много бавно.

"По принцип обектите ни са включени в сезонната схема. Сезонът започна на 1 април и ние вече трябваше да сме стартирали дейността си. Ремонтът обаче тече с много бавни темпове, а ние не можем да се позиционираме в градинката, докато той не приключи. Така може да минат дори и месец - два от сезона, докато ни бъде разрешено да продаваме. Най-големият проблем обаче е, че ние вече трети месец не работим и нямаме никакви доходи. Същевременно пък трябва да плащаме данъци за фирмите, които са на наше име, и да издържаме семействата си", възмущават се продавачите.

Хората са притеснени и от друг проблем, който възпрепятства повторното стартиране на продажбите на сувенири. Търговците внесли в общината проект за това как да изглеждат новите им маси, но той бил отхвърлен.

"Наехме фирма, която да изработи хубав проект, съобразен с параметрите, спуснати от общината. Той обаче не беше одобрен и не можем да разберем защо. Сега трябва да се изготвя нов, което допълнително ще удължи времето, нужно за стартиране на търговията", обясниха от инициативния комитет на търговците.

Дори следващият им проект да бъде одобрен, търговците ще трябва да изчакат и за разрешителни от комисията по търговията. Събирането й обаче може да отнеме седмици, опасяват се продавачите. Според тях нещата допълнително се бавят и заради това, че кметство "Одесос" и общината постоянно си прехвърлят топката. Боим се, че попаднахме в омагьосан кръг, жалват се продавачите.

"Благодарни сме на кмета, че ни позволи да продължим дейността си, вместо да ликвидира пазара, но колкото повече се бавят ремонтът и разрешителните ни, толкова повече нашето положение се усложнява", категорични са търговците.

Източник: в. Черно море



Още по темата: общо новини по темата: 20
06.04.2011 »
24.02.2011 »
16.02.2011 »
16.02.2011 »
16.02.2011 »
15.02.2011 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Turgovci-Suvenirniyat-pazar-ne-mozhe-da-zaraboti-zaradi-remonta-v-gradinkata-244149
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.