Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
5 нелегални превозвачи са спрени от движение във Варна от началото на март
Автор: Екип Varna24.bg 16:02 / 08.04.2011Коментари ()868
© Varna24.bg
5 нелегални превозвача са спрени от движение във Варна от началото на март досега с влизането в сила на новия Закон за автомобилните превози.

Техните регистрационни номера са свалени за 6 месеца, заяви инж. Коста Панайотов, директор на ДА "Автомобилни превози" - Варна. Досега инспекторите можеха само да глобяват нарушителите. С промените в нормативната база при повторна залавяне на нелегалните превозвачи колите им ще бъдат вдигани на трупчета за цяла година. Наред с това е предвидена и финансова секира, която при първо нарушение е 1500 лв. за водача, а при повторно - 3000 лв., каза инж. Панайотов. По неговите думи след заплащане на санкцията собственикът може да прибере превозното си средство, но не може да го използва. Инспекторите са свалили номерата на още 3 автомобила, които се оказали с румънска регистрация. Те ще бъдат пуснати в движение, след като подменят табелите си с български, поясни шефът на "Автомобилна администрация"- Варна. Масовите нелегални превози, особено в най-активните за този "бизнес" направления като Варна - Шумен, и др. са спрени и там вече не може да срещнете всекидневните пирати, категоричен е инж. Панайотов.

С влизането в сила на новия Закон за автомобилните превози ДА "Автомобилна администрация" получава нови правомощия в борбата със сивия сектор в транспорта, заяви още шефът на варненската регионална дирекция инж. Коста Панайотов. Следващата голяма акция ще бъде в курортите през летния сезон. По думите на Панайотов там ще има засилено присъствие и контрол и за първи път може би трудно ще могат да се ширят измамниците на морето. Всичките тези проверки обаче биха били немислими без съвместното участие на пътната полиция, допълни шефът на "Автомобилна администрация" - Варна.

Източник: в. Черно море



https://www.varna24.bg/novini/varna/5-nelegalni-prevozvachi-sa-spreni-ot-dvizhenie-vuv-Varna-ot-nachaloto-na-mart-245089
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.