Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лекар: Все по-малки деца употребяват алкохол във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 14.04.2011Коментари ()833
© Varna24.bg
Рязко спада възрастовата граница на децата употребяващи алкохол във Варна. Това каза доц. Петко Маринова лекар в клиниката по токсикология към Военноморска болница - Варна. Той обаче коментира, че по негови наблюдения има тенденция към спадане на възрастовата граница на хората употребяващи алкохол се затвърдява от няколко години и проблема не е нов за лекари и родители.

"Вече имаме 12-13-годишни деца, които попадат при нас след препиване", посочи доц. Маринов. По отношение консумацията на алкохол Петко Маринов коментира, че се наблюдава лек спад на приетите с алкохолни интоксикации пациенти, но това според него не се дължи на кризата, а е временно явления.

"Повечето хора си пият от алкохол произведен в домашни условия и заради това не можем да твърдим, че има някакъв рязък спад", каза още доц. Маринов. Той добави, че освен това има и не малко жени, които започват да пият и то понякога повече от мъжете. Според специалиста от токсикологията проблема не се наблюдава само във Варна или България. По данни на Световната здравна организация проблема с употребата на алкохол или по точно с нарастването и злоупотребата с алкохол в световен мащаб е свързано преди всичко с подрастващите и жените, които все по-често посягат към твърдия алкохол.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Lekar-Vse-po-malki-deca-upotrebyavat-alkohol-vuv-Varna-246889
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.