Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пенсионер от варненско село се върти в порочен кръг заради Е.ОН
Автор: Екип Varna24.bg 09:56 / 18.04.2011Коментари ()992
© Varna24.bg
В безумен порочен кръг се върти от месеци пенсионерът от село Осеново Симеон Симеонов. Възрастният човек просто иска да има ток в къщичката си със звучното име "Вила Лонгоз", но макар и да сме в XXI век за него се оказва обречена кауза. И проблемът не е в това, че в селото, което се намира на по-малко от 20 км от Варна, няма електричество.

Напротив, кутията със захранващия кабел от години стърчи на границата на имота му. Сега обаче пенсионерът получава спънки от електроразпределителното предприятие в района Е.ОН, което отказва да прекара захранването от оградата до къщата му. Симеонов пък е категорично против да плаща два пъти за прекарване на кабел от трафопоста до имота му, не че има и откъде да вземе пари за това.

Преди повече от 20 години, през 1985 г., задължили хората от селото да направят кооперация, за да докарат тока до домовете им. Тогава платихме около 300 лв. От Енергото поискали освен парите да се положи и обществено полезен труд. "Работил съм около 18-20 дни в полза на държавата, за да могат да ми прекарат ток до мястото", спомня си Симеонов.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Pensioner-ot-varnensko-selo-se-vurti-v-porochen-krug-zaradi-EON-247685
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.