Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нашенки налитат на бракове с чужденци
Автор: Екип Varna24.bg 09:24 / 19.04.2011Коментари ()904
© Impact Press Group
Всяка девета венчавка у нас е с чужденец, показа проучване. Дали заради любовта, или заради разместването на икономическите пластове, които пратиха доста нашенци да работят навън, се забелязва леко увеличаване на предпочитанията да се сключва брак с чужденец.

От началото на годината до края на март са сключени 184 граждански брака, 20 от тях са с чужденци, сочи статистиката. От 1666 сватби през 2010 година, 149 са с граждани на други държави. Ако бракът се сключи навън, той се предоставя на службите по гражданска регистрация и състояние в отделните общини на Варненска област, за да бъде признат и от официалните власти у нас. Най-често това са бракове с чужденци от Турция, Гърция, Испания и Италия.

В община Провадия от 49 граждански брака за 2010 г. 8 са с чужденци, като сред тях са съюзи с граждани на Алжир и Франция. Като цяло тенденцията е нашенки да се женят за по-възрастни чужденци, отчитат от обредните фирми във Варненско. Не са изключения и съюзи и с граждани на Русия, Чехия, Израел.

Източник: в. "Позвънете: ВестникЪт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nashenki-nalitat-na-brakove-s-chuzhdenci-247974
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.