Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Гледат дело срещу Министерски съвет, заведено от наемател на почивна база
Автор: Екип Varna24.bg 08:45 / 20.04.2011Коментари ()1235
© Varna24.bg
Днес в Районен съд - Варна е насрочено първо открито заседание по гражданско дело, образувано въз основа на иск от наемател на бившата почивна база на Министерство на държавната администрация в курорт "Св.Св.Константин и Елена" срещу Министерски съвет на Република България, като собственик на имота.

Статус на делото към момента:
Искът е предявен в Районния съд на 30.07.2010 г. Страни по делото са наемателят на обекта (фирма "Сириус-49" ЕООД) и наемодателя (Администрацията на Министерски съвет, като правоприемник на закритото МДААР). Искът е с правно основание чл.79 от Закона за задълженията и договорите (за осъждане на ответника да предаде държането на почивна база - хотел "Европа" в к.к."Св.Св.Константин и Елена", по силата на сключен 10-годишен договор за наем с МДААР от 24.01.2008 г.) В исковата молба се визира писмо от 20.05.2010 г. на Министър председателя на РБ, с което на дружеството се отправя предизвестие, че поради неплащане на натрупани задължения от вноски за наем в периода м.октомври 2009 - м.май 2010 г., следва в едномесечен срок да предаде имота на наемодателя.

Според ищеца - в посочения период дружеството не превежда месечни вноски за наем, поради извършване на строителни дейности по канално-помпената станция в курорта и невъзможност за свободно ползване на имота. Впоследствие, на основание заповед на Областния управител от м.ноември 2010 г. е извършено принудително изземване на процесния имот в полза на ответника. В исковата молба до съда се твърди, че договорът за наем не е надлежно прекратен от наемодателя, както и че ищецът не дължи заплащане на наемната цена за периода, през който фактически е бил лишен от възможността да ползва имота по предназначението му.

От внасянето на иска в съда до момента по делото са провеждани само разпоредителни заседания. Производството е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 20 април т.г. (сряда) от 14 часа. Делото се гледа от 19 съдебен състав на Районен съд - Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Gledat-delo-sreshtu-Ministerski-suvet-zavedeno-ot-naematel-na-pochivna-baza-248312
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.