Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Спада броят на заболелите от варицела във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:08 / 21.04.2011Коментари ()708
© Varna24.bg
През изтеклата седмица регистрираната заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници.
Чревните заразни заболявания съответстват на очакваната сезонна динамика за този вид. Спрямо предходната седмица е запазена нивото на заболеваемостта от тях. Запазен е
абсолютният брой на заболелите лица с диагноза Вирусен ентероколит. През отчетния период не е регистрирана заразна заболеваемост от салмонелоза и дизентерия. Регистрирани са
три случая на вирусен хепатит, от които два случая на вирусен хепатит тип "В". При третият случай не са получени лабораторните резултати за типа вирусен хепатит.

През разглеждания период продължава да спада нивото на въздушно-капковите инфекции. Регистрирани са 57 въздушно-капкови инфекции / ВКИ / срещу 76 срещу случая през предходната седмица.

Продължава да спада абсолютният брой на регистрираните случаи на варицела. Нараства броят на регистрираните лица ухапани от кърлеж. В имунизационния кабинет са преминали общо 53 лица. Проведени са 36 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 25 лица. В консултативния кабинет по СПИН безплатно са консултирани и изследвани 31 лица.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Spada-broyat-na-zabolelite-ot-varicela-vuv-Varna-248922
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.