Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обсъждат бъдещо изграждане на система от пристанищни съоръжения
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 28.04.2011Коментари ()654
© Varna24.bg
На международна конференция ще се обсъжда бъдещото изграждане на система от пристанищни съоръжения по поречието на р. Дунав и Черно море. Целта на форума е на експертно ниво и с участието на САБ (Съюз на архитектите в България) да се изяснят възможностите за изграждането на въпросната система, която да стане част от цялостната концепция за развитие на съответните общини. Под формата на изложба ще бъдат представени предварителни проучвания и идеи за развитие на 20 общини - 10 черноморски и 10 дунавски, с хоризонт 2013 - 2050 г. Ще се включват предложения за транспортна и туристическа инфраструктура, свързани и с бъдещи инвестиционни интереси.

Организаторите на конференцията са от САБ, като във форума ще се включат зам.-министри от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на културата, Министерството на околната среда и водите, командващият на Военноморските сили, президентът на Световната организация за недвижими имоти и др. Поканени са също така представители на съюзите на архитектите на Румъния, Молдова, Украйна, Русия, Азербайджан. Грузия, Армения, Турция, Гърция, Кипър, Австрия, Англия, Ливан, Йордания и Саудитска Арабия. В рамките на конференцията са поканени и фирми изложители или спонсори.
Конференцията ще започне на 30 април в хотел "Ривиера бийч" и ще приключи на 1 май.

"Очакваме да постигнем като краен резултат финансиране на изработването на обща пространствена концепция, проектиране и изграждане на териториите, свързани с черноморската магистрала. Освен това се надяваме да бъде дадено право на строеж или концесия за изграждане на пристанищни съоръжения и за брегоукрепване. Това е предпоставка за финансиране по различни пътища - например от еврофондове", съобщи арх. Георги Бакалов, председател на САБ.

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Obsuzhdat-budeshto-izgrazhdane-na-sistema-ot-pristanishtni-suoruzheniya-250216
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.