Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Затвор за 48-годишен мъж, крал дървени греди и плоскости
Автор: Екип Varna24.bg 14:47 / 28.04.2011Коментари ()729
© Varna24.bg
По силата на одобрено споразумение, Районният съд наложи ефективно наказание за кражба на 48-годишния Д. Георгиев. Той бе признат за виновен, че през месеците октомври и ноември миналата година, в условията на повторност и продължавано престъпление, отнел чужди вещи, складирани в двора на бившето ТКЗС в село Игнатиево. Подсъдимият споделил пред свой познат, който си търсел материали за започнат строеж, че може да му набави дървени греди и плоскости. Няколко вечери подред Георгиев вземал от складираните в двора материали и ги пренасял до обор, в който работел. Впоследствие, срещу сумата от 220 лв., той продал откраднатите по този начин 30 греди и 10 листа водоустойчив шперплат.

Експертиза по делото оценява отнетото чуждо имущество при кражбата на обща стойност 723 лв. За конкретното деяние съдът наложи на Георгиев наказание от 1 година затвор при строг режим. Тъй като настоящата кражба е била извършена в изпитателния срок на предходно осъждане, по отношение на него съдът приведе в изпълнение и отложеното наказание от 1 година лишаване от свобода, определено му с присъда през 2009 г.

48-годишният Д. Георгиев следва да търпи наказанието си при първоначален строг режим. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zatvor-za-48-godishen-muzh-kral-durveni-gredi-i-ploskosti-250363
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.