Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Около 10 000 души дневно ползват такси във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:50 / 29.04.2011Коментари ()855
© Impact Press Group
Варненските таксиметрови компании са удовлетворени от пределния лимит на цената километър пробег. Това каза Тодор Атанасов собственик на голяма таксиметрова компания в града. По думите му максималната цена, на която ще превозват таксиметровите коли във Варна от 1,50 лева на километър е удовлетворяваща. Цената бе определена от Общинския съвет в града, като нощната тарифа за колите е 2 лева за километър. Тогава съветниците отхвърлиха исканията на част от браншовите организации максималната дневна цена да бъде между 2 и 2,50 лева. Не бе прието и предложението цената да е 60 на сто от тази на горивата, за да не се налага прегласуване, ако бензините поскъпнат още.

Според Тодор Атанасов едва ли някоя таксиметрова компания ще пристъпи към въвеждането на тези цени, тъй като българите нямат пари. Той добави, че кризата така или иначе се отразява много тежко на бранша, като посочи, че пътникопотока в сравнение с миналата година е спаднал с близо 20%. По негови думи дневно на такси се возят около 10 000 души, като определено има спад в сравнение с миналата година. Именно поради тази причина се налага и цените на таксиметровите услуги да са по-ниски в сравнение с предни години.

По думи на Атанасов в града има шест големи таксиметрови компании, а общия брой на такситата е около 1200, като според него за град като Варна са необходими не повече от 1000 таксита. По отношение цените на горивата Атанасов подчерта, че евентуалното поскъпване на метана несъмнено ще се отрази и на цените на такситата.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Okolo-10-000-dushi-dnevno-polzvat-taksi-vuv-Varna-250655
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.