Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
125 студенти минаха през "интервю за работа“ в Икономическия
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 02.05.2011Коментари ()721
© Varna24.bg
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
125 бяха участниците във форума "Бизнесът в действие 2011", който се проведе през почивните дни в Икономическия университет във Варна. Инициативата бе на местния клон на международната организация за студентски стажове и обмен AIESEC. Водещи фирми и компании се представиха пред младежите, които преминаха и през професионално обучение на тема "Поведение по време на интервю за работа".

Отделни екипи работиха по казуси, определени им от представителите на корпоративния сектор. Най-добрите предложения бяха огласени пред цялата аудитория, а не липсваше и подготовка по презентационни умения. И двете страни - студенти и бизнесмени, споделиха задоволството си от взаимната работа и постигнатото.

Организаторите наричат събитието бизнес симулация поради възможността да се работи върху задачи, предоставени от водещите компании в България. Така младите хора се докосват до лидерите в корпоративния сектор, но и работят заедно с тях в реална обстановка.

"Бизнесът в действие" цели да създаде взаимни ползи, скъсявайки дистанцията между двете страни. По този начин във Варна е предоставена възможност на 150 студенти да предизвикат себе си чрез теоретични знания, придобити във висшите училища. Желание за участие са заявили над 300 души, което дава реална възможност за селекция на най-добрите.

От друга страна партньорите са показали, че в България има предприятия, които оценяват важността на такъв род бизнес инкубатори. Много от тях впоследствие прилагат в дейността си идеите на студентите.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/125-studenti-minaha-prez-intervyu-za-rabota-v-Ikonomicheskiya-251448
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.