Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
270 деца от "Владиславово" посетиха летището и военноморската база
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 04.05.2011Коментари ()895
© Varna24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Св. Патриарх Евтимий":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Стоян Михайловски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Пейо Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В рамките на инициативата "Снимка за спомен" учениците от VІІ и VІІІ клас на четирите училища - СОУ "П.Яворов", ОУ "П.Евтимий" и ОУ" Ст.Михайловски" и Първо ОУ, посетиха Летище Варна и Военноморска база - Варна.

Познавателният тур бе организиран съвместно от кмета на район "Владислав Варненчик" Добромир Джиков с ръководствата на Летище Варна и Военноморска база - Варна като ден на отворените врати за двата обекта. Децата преминаха през ключови постове в аеропорта и се почувстваха като истински пътници - видяха как се проверяват пасажерите и техния багаж, как се издава бордна карта и всички формалности, необходими за да се качи човек в самолета; разходиха се по пистата и видяха отблизо кацналите самолети.

Във военноморската база разгледаха бойни кораби и различни видове оръжия, запознаха се с видовете екипировка за различни случаи (пожар, наводнение и др.).

Като цяло те научиха много интересни и любопитни факти за тези два символични за Варна обекта, научиха повече за хората, които работят там и за спецификата на техните професии.

Инициативата бе посрещната с възторг и любопитство от децата, защото почти никой от тях не бе виждал отблизо боен кораб и не бе пътувал със самолет. Идеята на организаторите - да подарят на малчуганите едно вълнуващо приключение, беше изпълнена.

В края на деня всяко от децата получи сертификат, подписан от директора на Летище Варна, от началника на Военноморска база - Варна, и от кмета на район "Владислав Варненчик", че е посетило двата обекта със специален режим на достъп. На всеки от учениците ще бъде предоставена "Снимка за спомен" от посещението.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/270-deca-ot-Vladislavovo-posetiha-letishteto-i-voennomorskata-baza-251940
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.