Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Летище Варна затваря заради голям инфраструктурен проект
Автор: Екип Varna24.bg 17:06 / 04.05.2011Коментари ()2040
© Varna24.bg
Летище Варна няма да приема и изпраща полети след края на летния сезон заради започването на голям инфраструктурен проект - рехабилитация на пистата. Плановете предвиждат той да се осъществи в периода от средата на октомври до началото на следващата година, съобщиха в сряда от пресцентъра на варненското летище.

Точният срок, през който ще се извършат строителните работи, ще бъде обявен веднага след приключването на процедурите, задължителни за проект от подобен мащаб, в това число тръжните процедури, одобрения и разрешения от съответните държавни органи.

В периода, когато осъществяването на проекта изисква затваряне на летище Варна, трафикът ще се обслужва от летище Бургас, а дружеството ще осигури безплатен автобусен превоз между двете летища, обясниха от аеропорта.

Оттам припомнят, че работата по проекта за рехабилитация на пистата на летище Варна започна през 2009 година с подготовката на предпроектни проучвания. Процедурата за избор на изпълнител на строителните работи бе публикувана през януари 2011 г. и в момента се провежда конкурса за избора му. Ще бъдат необходими около 20 асфалтополагащи машини и 40 валяка, а от изпълнителя ще се изисква непрекъснат 24 часов режим на работа.

В рамките на мащабната инвестиция се предвижда по цялата дължина на пистата от 2,5 км да бъде положено средно 30 см асфалтово покритие, да бъдат подменени цялата дренажна система и светлинна сигнализация, а пистата да бъде разширена с 5 метра.

Работата по проекта и времето за осъществяването му са коментирани, както с ресорните министерства и агенции, така и с представителите на авиокомпаниите, които оперират на варненското летище и туристическите организации, допълниха от летището.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Letishte-Varna-zatvarya-zaradi-golyam-infrastrukturen-proekt-252129
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.